Timp de lectură: 4 min

poza

Dacă ești la vârsta la care mirosul de Salam tăiat subțire între felii unse cu margarină sau pâinea trasă în ou te trimit cu gândul la pauza mare, probabil ai ajuns în acea etapă a vieții în care te întrebi zilnic, ce să-i pui copilului tău în pachețelul de școală?

Este într-adevăr o provocare deoarece este greu să concurezi cu toate ambalajele frumos colorate și gusturile intense regăsite pe rafturile din bufetul școlii. De multe ori un pachețel mai puțin atractiv are toate șansele să ajungă în coșul de gunoi în detrimentul alegerilor nesănătoase însă îți vom da câteva idei pentru a evita această situație greu de gestionat.

1. Fă-l parte din proces.

poza1

Oferă-i șansa copilului tău de a fi parte din procesul de preparare. Stabiliți și pregătiți împreună conținutul pachețelului din ziua următoare. Ideal ar fi ca în weekend să faceți un plan săptămânal pe zile, pentru o bună organizare.
Mergeți împreună la cumpărături iar seara petreceți 30 de minute pentru a pune toate detaliile la punct.

poza2

2. Fă lucrurile să fie simple.

Dacă pentru servirea mesei la școală va fi nevoie de pregătiri speciale și complicate, scad considerabil șansele de reușită. Știm cu toții că băncile școlii nu sunt locul ideal de servit masa, așa că încearcă să te rezumi maxim la o caserolă și o furculiță. În plus față de asta nu e deloc “cool” să faci picnic în mijlocul clasei.

3. Fă lucrurile să fie trendy

poza3

Mai exact încurajează-ți copilul să fie un influencer “dintrăla bun“. Când am văzut blenderul portabil al celor de la easyblend, primul lucru care ne-a trecut în cap a fost faptul că jucăria asta ar putea schimba complet ideea de pachețel de școală. Este super simplu de folosit și durează maxim 10 secunde să mixezi pe loc fructe și legume pentru o gustare sănătoasă. Această abordare îndeplinește perfect cei 3 factori esențiali care fac diferența: sănătos, rapid și trendy. Un alt truc ar fi să pui câteva nuci, semințe și fructe uscate într-o cutiuță foarte drăguță din care pot fi consumate cu ușurință.

Săptămâna următoare vom reveni cu 5 idei de rețete rapide și sănătoase cu șanse maxime de apreciere din partea copilului tău.

Mâncare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *